Reglement

NCK WIELRENNEN

www.nckdronten.nl

ORGANISATIE

Stichting Wielerevenementen de IJsselstreek

Stichting wielerevenementen de IJsselstreek organiseert in samenwerking met de KNWU de Nationale Clubkampioenschappen op de weg in Dronten.

ALGEMEEN

De Nationale Club Kampioenschap (NCK) worden verreden in de vorm van een ploegentijdrit voor clubs. Om aan dit kampioenschap te kunnen deelnemen, dient de ploeg uiterlijk 25 september om 10.00 uur te hebben ingeschreven.

Door de vereniging aangemelde renners hebben een door de KNWU uitgegeven licentie of, bij bezit van een bij de UCI aangesloten buitenlandse federatie uitgegeven licentie, in het bezit zijn van een basislidmaatschap van de KNWU met daarop de naam van de vereniging. Renners die tijdens het seizoen (na 1 maart) van vereniging hebben gewisseld zijn uitgesloten van deelname.

Buitenlandse renners kunnen meedoen aan het NCK als zij lid zijn van een Nederlandse vereniging en de naam van die vereniging op hun licentie als clubnaam hebben staan.

Voor alle leeftijdscategorieën geldt dat er met minimaal met een startlicentie deelgenomen kan worden aan het NCK in de juiste categorie indien men geen wielrenlicentie heeft.

Per club mogen er meerdere teams deelnemen.


CATEGORIEËN

Er wordt gereden in 5 verschillende categorieën:
A.         Professional-A en -B, Elite-man, Belofte-man, Amateur-man, Sportklasse-man, Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw en een startlicentie
B.         Junior-man, Nieuweling-man, Junior- vrouw* en Nieuweling-meisje*
C.        Professional-A en -B vrouw, Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw, Junior-vrouw en Nieuweling-meisje
D.        Jeugdrenners, vanaf categorie 5 jongens en categorie 4 meisjes
E.        Bedrijvencompetitie (officieuze wedstrijd)
F.         NTFU en NTB ploegen schrijven apart in en worden samengevoegd met cat. A

AANTAL RENNERS/RENSTERS PER PLOEG

NIEUW DIT JAAR
A-ploegen mogen maximaal uit 6 renners bestaan. (de tijd van de 4e renner telt)
Gezien de grootte van het B en C parcours mogen B en C ploegen bestaan uit maximaal 5 renners/rensters. (de tijd van de 3e renner telt)
D-ploegen bestaan uit maximaal 4 renners/rensters. (de tijd van de 3e renner telt)
Het minimaal startende aantal renners per ploeg is voor de A-, B en C categorie 4 renners en bij de  D-ploegen 3 renners/rensters. 

VERZET

Voor alle deelnemers geldt dat zij hun maximaal geldende verzet voor de hoogste combinatie in hun klasse mogen rijden. Hieronder volgt het overzicht met de maximale verzetten per licentiecategorie:
A.     Vrij
B.     7,93 m (max. verzet Junioren)
C.      Vrij
D.      6,55 m (max. verzet categorie 7)
Bedrijvencompetitie  Vrij

VOLGAUTO

Iedere deelnemende ploeg is verplicht om door één auto van de betreffende ploeg te worden gevolgd.

MATERIAAL

De KNWU-reglementen m.b.t. de fiets zijn van toepassing (artikel 1.3.021 en 1.3.023). Het gebruik van aerodynamisch materiaal is toegestaan.

Als gevolg van artikel 20.2.010 mag bij de categorie Jeugd uitsluitend op een traditionele/conventionele fiets en materiaal worden gereden zonder opzetsturen, dichte wielen etc. Een specifieke tijdritfiets is niet toegestaan. Voor alle duidelijkheid wordt in artikel 1.3.018 het wiel omschreven.

Voor Nieuwelingen en Nieuweling-meisjes geldt dat zij in deze wedstrijd, anders dan normaal, mogen deelnemen met aerodynamisch materiaal gelijk aan de andere renners/rensters uit de B of C categorie.

COMMUNICATIEAPPARATUUR

Het gebruik van communicatieapparatuur (oortjes) is toegestaan voor de categorieën A, B en C. Categorie D, jeugd dus NIET

TRANSPONDERS

Renners/rensters zijn verplicht om hun eigen transponder, die zij bij de KNWU geregistreerd hebben, op de voorgeschreven wijze aan de voorvork van hun (tijdrit)fiets te bevestigen.

CLUBKLEUREN

De vereniging is verplicht te rijden in de officieel geregistreerde clubkleuren. De deelnemende beroepsrenners moeten eveneens rijden in het tricot van hun vereniging. Wel zijn ze vrij om reclame te voeren op de broek en de helm. Snelle pakken zijn toegestaan in uniforme clubkleuren.
Kampioenstricots zijn verboden in ploegentijdritten (artikel 1.3.63 en 1.3.068)

INSCHRIJVEN

NIEUW DIT JAAR
De inschrijving verloopt dit jaar via de KNWU. Dit kan, net als bij andere wedstrijden, via MijnKNWU. De inschrijving zal vrijdag 1 september openen.
Inschrijven kan uitsluitend digitaal worden gedaan door de ploegleider of secretaris van de vereniging. 
Stap 1: Voor 25 september 10:00 uur moeten de teams worden ingeschreven. Namen van de renners moeten ook worden opgegeven maar kunnen later nog aangepast worden. 
Stap 2: De namen van de renners moeten definitief worden aangegeven, uiterlijk 72 uur voor de start. Behalve de teamleden kunnen ook nog 2 reserves per team worden aangemeld. Uitsluitend deze reserves kunnen eventueel nog in het team opgenomen worden in geval van uitval van renners kort voor het begin van de wedstrijd. Dit moet gemeld worden bij het afhalen van de rugnummers. Onder geen voorwaarde is het toegestaan om renners te laten starten die niet op de oorspronkelijk ingediende deelnemerslijst staan als deelnemer of als reserve.

DEELNAME VAN NTFU EN NTB PLOEGEN

Verenigingen die lid zijn bij de NTFU kunnen deelnemen aan het NCK. Zij dienen uiteraard aan het reglement van het NCK te voldoen. Inschrijven kan via info@nckdronten.nl
NTFU en NTB ploegen mogen geen KNWU licentiehouders opstellen als hun vereniging als KNWU ploeg start. In de bedrijvencompetitie is dit wel toegestaan.

DEELNEMERS JEUGD

 Een jeugdploeg bestaat uit 4 renners, jongens en/of meisjes uit de volgende categorie

Meisjes categorie 4Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin meisjes de 12 jarige leeftijd bereiken
Meisjes categorie 5Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin meisjes de 13 jarige leeftijd bereiken
Meisjes categorie 6Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin meisjes de 14 jarige leeftijd bereiken
Jongens categorie 5Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin jongens de 12 jarige leeftijd bereiken
Jongens categorie 6Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin jongens de 13 jarige leeftijd bereiken
Jongens categorie 7Vanaf 1 jan. tot 31 dec. waarin jongens de 14 jarige leeftijd bereiken

INSCHRIJFGELD

Categorie:Inschrijfgeld:
A€100,00 per ploeg
B€75,00 per ploeg
C€75,00 per ploeg
D€65,00 per ploeg

Betalingen moeten uiterlijk op 1 oktober binnen zijn. Er kan alleen gestart worden als aan alle financiële verplichtingen voldaan is.
Na inschrijving ontvangt u binnen 3 dagen per e-mail de factuur vanuit de KNWU.

PROGRAMMA (KAN NOG WIJZIGEN)

Categorie:Start eerste ploeg:
D10.00 uur
B10.50 uur
Huldiging D12.10 uur
Bedrijven12.20 uur
C12.50 uur
Huldiging bedrijven13.52 uur
A14.10 uur
Huldiging A-B-C-totaal17.00 uur

RUGNUMMERS (KAN NOG WIJZIGEN)

De rugnummers zijn te verkrijgen in de permanence.
Het afhalen van de rugnummers kan alleen na het overleggen van de licenties van de renners.

CategorieAfhalen vanaf:Afhalen tot:
D08.30 uur09.30 uur
B09.15 uur11.00 uur
C12.00 uur13.00 uur
A13.00 uur15.00 uur

PARKEREN

Zowel deelnemers als publiek kunnen parkeren op de daarvoor aangegeven locaties.
Het parkeerterrein is vanaf 8.30 uur geopend.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op het startpodium. Tijden zijn afhankelijk van de starttijden en zullen later worden gepubliceerd.

OVERKOEPELEND KLASSEMENT

Clubs die in de A, B, C en D categorie starten dingen mee naar de titel voor het algemeen kampioenschap. Het klassement wordt samengesteld door alle tijden op te tellen. De winnende vereniging wordt ook gehuldigd tijdens de offiële huldiging rond 17.45 uur.

ANTI DOPING CONTROLE

Info over de anti doping controle zal later worden gepubliceerd.

INRIJDEN RENNERS/RENSTERS

Bij het inrijden dienen de renners/rensters zich altijd te houden aan de algemeen geldende verkeersregels. Inrijden daar waar conform de algemeen geldende verkeersregels niet gefietst mag worden is dus niet toegestaan. Overtreding kan door de politie worden bekeurd. Inrijden op het parcours is ten strengste verboden.

NIET AAN DE START VERSCHIJNEN

Bij verenigingen die hebben ingeschreven en de inschrijving niet gestand doen, vervalt het inschrijfgeld aan de organisatie.

Onze Sponsoren